Endelig i gang med DMR

TYT MD 380 DMR-radio.

Dette er min første DMR radio, TYT MD 380. Jeg kjøpte den av LB7FA, Terje Arntzen. Han er formann i Drammensgruppa. Det var LA5JK Jan Gunnar som var mellommann. Han kjente LB7FA. Jeg tenkte jeg ikke skulle ha en DMR-radio, men jeg ble bitt av basillen. På samme måten som FT8 og seinere FT4. Det er fint å ha flere bein å stå på. Seinere kjøpte jeg en TYT MD 2017 av LB4NI Kåre. Den har jeg solgt til LB2IG, Lars Henrik Jensen. Han brukte den noe i begynnelsen, men nå har det vært stille en stund. I disse koronatider er møtene våre innstilt inntil videre. Da kom LA5JK Jan Gunnar med ideen om å ha drop-in på lufta, på 242650, Drammenskanalen for DMR.

Skrevet i Ukategorisert | Legg igjen en kommentar

Besøk på gruppelokalet

I dag, 3. april 2020, skulle vi ta oss en biltur over Konnerud. For å komme oss ut. Dermed ble det en tur innom gruppelokalet LA2D. Og der stod det bare bra til. Inne på møterommet var det kaldt, men inne i shacken var det godt og varmt. Vi var der kl. 13.40, og jeg skrev i protokollen.

Skrevet i Ukategorisert | Legg igjen en kommentar

Mobil

Mobil på HF, VHF og UHF

Antenne for UHF og VHF.

Antenne for HF.

Antennene er godt synlig. Det er lett å finne igjen bilen på en parkeringsplass.

For HF har jeg montert en Yaesu FT-857, den ene antenna var ATAS 120A. Den andre husker jeg ikke navnet på i farta. Dette virker veldig bra sammen. For VHF og UHF har jeg montert Yaesu FT-7800.

Skrevet i Ukategorisert | Legg igjen en kommentar